Betöltés...
ZSPSZ Informatika
Informatika

Informatika és távközlés

https://ikk.hu/szakmakartyak/agazatok/informatika-es-tavkozles

Biztosan te is számtalanszor hallottad már, hogy az információ és a tudás hatalom. Az informatika az információ megszerzésével, gyűjtésével, feldolgozásával, tárolásával, sokszorosításával és továbbításával foglalkozik. Nem hiába az egyik legkeresettebb szakmák egyike. 

Az informatika és távközlés ágazat az informatikai képzéseket foglalja magában. A szorgalmas tanulás eredményeként a nagyobb cégek gyorsan felfigyelhetnek rád és már a képzés során biztos állást szerezhetsz. Amennyiben a későbbiekben mélyíteni szeretnéd tudásodat, felsőfokú tanulmányokba kezdenél, biztos alapokra építkezhetsz. 

Ha érdekel az internet, a szoftverfejlesztés, a számítógépek működése, azok rejtett funkciói, valamint a programozás kiskapui és kihívásai, ne keress tovább!

Informatikai rendszer- és alkalmazás-üzemeltető technikus szakma

https://ikk.hu/szakmakartyak/szakmak/informatikai-rendszer-es-alkalmazas-uzemelteto-technikus

Informatika és távközlés ágazat 5 éves képzése, amely érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul.

Az informatikai rendszer- és alkalmazás-üzemeltető technikus adott cég munkatársaként helyben telepített, illetve felhő szolgáltatásként igénybe vett hálózati eszközök, szerverek, valamint alkalmazások összehangolt működését biztosítja.

Ajánlott minden fiatal számára, akit az informatikai eszközök működtetése, karbantartása érdekel, aki tud és szeret más csapatokkal együttműködni, és támogatóként kész részt venni egy informatikai rendszer üzemeltetésében.