Ma lezàrult az őszi projektünk.
Kétfős csoportokban magunk àllìtottuk össze a hàromfogàsos szabadon vàlasztott őszi menüt.
Ehhez Gazdálkodás òràn megìrtuk a kalkulációt, majd leszedtük és megvettük az alapanyagokat a Töki majorban és a Zsàmbéki piacon, végül a rendi fűszerkertben leszedtük a fűszereket.
Előételként készült:
Kàpiapaprika és Padlizsànkremkrém
Levesként:
Almaleves, Sütőtök kŕémleves pirìtott tökmaggal és sütőtök chipsszel, Kàpiapaprika krémleves, Brokkolikrémleves, Gombakrémleves, sajt chipsszel.
Főételek:
Ratatoulli, Zöldséges lasagna, Ropogós kacsacomb, pezsgős kàposztàval, hagymás tört burgonyával, zsàlya ropogòssal. Sült csirkecomb zsàlyàs édesburgonyàval.
Készült:
Édesburgonyàs brownie, Fűszeres sütőtökkel töltött csiga, Bundás alma, Csoki souflé.
Rendkívül élveztük a szabad alkotàst
12/A osztály