Betöltés...
ZSPSZ Építőipar
Építőipar

Kőműves szakma

https://ikk.hu/szakmakartyak/agazatok/epitoipar

Régóta vágysz arra, hogy maradandót alkoss? A munka kapcsán szívesebben foglalkoznál az épületek kivitelezésével, építésével, mintsem az adminisztratív feladatokkal? Az évezredek során az építőipar hatalmas fejlődésen és változáson ment keresztül, országokat összekötő utak, hidak, felhőkarcolók és gigantikus épületek születtek. 

Az építőipari ágazat jelentős mértékben befolyásolja országunk gazdaságát, napjaink egyik legmeghatározóbb iparága. Hasznos tudással és szakmai tapasztalattal felvértezve kerülhetsz ki a munkaerőpiacra.

Amennyiben szeretnél a szabadban dolgozni, alkotni és létrehozni, tájékozódj az építőipari ágazat kínálta lehetőségekről!

Kőműves szakma

https://ikk.hu/szakmakartyak/szakmak/komuves

Építőipar ágazat 3 éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul. A kőműves hozza létre az épületek alapjait, legfőbb szerkezeteit, boltíveket és boltozatokat, lépcsőket épít, valamint elvégzi a külső és belső vakolást. Keze nyomán lesz a tervből valóságos szerkezet. Ezt követően előkészíti az épület befejezéséhez szükséges egyéb építőipari burkolási, szerelési, asztalos és festési munkálatokat.

Ajánlott minden fiatal számára, aki vágyat érez arra, hogy maradandót alkosson, és ezért akár hajlandó fáradságos munkát végezni. Ajánljuk azoknak a fiataloknak, akik ezzel a munkával stabil megélhetést szeretnének biztosítani maguknak. Az építőipar és a kőműves szakma versenyképes lehetőség, hiszen építkezők és építkezések mindig is voltak és lesznek, kőművesekre mindig szükség lesz.