Betöltés...
ZSPSZ Lakatos
Gépészet

Épület- és szerkezetlakatos

Gépészet

https://szakkepzes.ikk.hu/szakmakartyak/agazatok/gepeszet

Vonz az automatizált technológia, szeretnél szerelni, szervezni, alkotni? A technikai és technológiai fejlődés virágkorát éljük, így nagy szükségünk van elhivatott műszaki szakemberekre! A fejlődés következtében a szakterületek specializálódnak és új területek alakulnak ki a további fejlesztések reményében. Hozzád melyik terület áll a legközelebb?

A gépészet ágazat képzéseit úgy alakították ki, hogy minden tanuló elsajátíthassa azokat az alapismereteket, amelyek valamennyi műszaki szakmában azonosak és szükségesek. Így felépítve biztos tudással fogsz rendelkezni, amely segíteni fog a különböző szakirányok közötti tájékozódásban és a számodra megfelelő szakma kiválasztásában. 

Légy részese te is!

Szakképző iskolai képzések

ÉPÜLET- ÉS SZERKEZETLAKATOS

https://szakkepzes.ikk.hu/szakmakartyak/szakmak/epulet-es-szerkezetlakatos

Gépészet ágazat 3 éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul. Fémes anyagból, főként acélból készült lemezek, idomok, csövek, vázak és tartószerkezetek előkészítését, szerelését, hegesztését és ellenőrzését végzi.

Épületek és más építmények szerkezeti fémvázainak összeszerelését, felállítását és szétszerelését biztosítja az alaptól egészen a tetőig. Tanulmányozza és értelmezi a szerkezeti munkafolyamatokra, eszközökre, technológiákra vonatkozó dokumentációkat, terveket. Ismeri a szakrajz jelöléseit, a nézeteket, metszeteket, oldható, nem oldható kötéseket. Megfelelő anyagismerettel rendelkezik, roncsolásmentesen anyagvizsgálatot végez. Gépipari alapméréseket folytat, ezek alapján tud előrajzolni. Biztonsággal használja az alapvető kéziszerszámokat és kisgépeket.

Ajánlott minden fiatal számára, aki kreatív ágazatban szeretne elhelyezkedni, összetett szerkezeteket alkotni, szerelni és szerszámokkal dolgozni.