Betöltés...
ZSPSZ Szociális
Szociális

Szociális ágazat

Szociális ágazat

https://ikk.hu/szakmakartyak/agazatok/szocialis

Mindig is arról álmodtál, hogy segíthess másokon? Szeretnél a szociális szakmában elhelyezkedni, segíteni gyermekeken, fiatalokon és az időseken? Ebben az ágazatban két képzés érhető el számodra.

A képzések a társadalomismereti, a pedagógiai, a pszichológiai, az egészségügyi, a szociális és gyermekvédelmi ismeretek átadására épülnek. Megismerkedhetsz az ápolás, gondozás, nevelés, fejlesztés és esetkezelés módszerével és a gyermekek kompetenciáinak fejlesztésével. A tanulás részeként növekszik önismereted és másokkal szembeni felelősségtudatod. 

Ha elhivatottságot érzel mások segítésére, mindennapjaik megkönnyítésére és fejlesztésére, megtaláltad a számodra megfelelő szakmát, amit szívvel - lélekkel tudsz végezni!

Technikumi képzéseink

Kisgyermekgondozó, -nevelő

https://ikk.hu/szakmakartyak/szakmak/kisgyermekgondozo-nevelo

Szociális ágazat 5 éves képzése, amely érettségi és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul. A kisgyermekgondozó, -nevelő feladata elsősorban a gyermekek napközbeni ellátási formáiban (bölcsőde, mini bölcsőde, családi bölcsőde, munkahelyi bölcsőde, alternatív napközbeni ellátás, napközbeni gyermekfelügyelet) és egyéb gyermekjóléti és gyermekvédelmi területen a 0-3 éves korú gyermekek nevelése, gondozása.

Ajánlott minden fiatal számára, aki türelemmel és szeretettel fordul a gyermekek felé, ért a nyelvükön, valamint elhivatottságot érez magában, hogy kisgyermekekkel foglalkozzon.

Szakképző iskolai képzések

Gyermek- és ifjúsági felügyelő

https://ikk.hu/szakmakartyak/szakmak/gyermek-es-ifjusagi-felugyelo

Szociális ágazat 3 éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul. A gyermek- és ifjúsági felügyelő közreműködik a gyermekek és fiatalok számára bentlakásos ellátást biztosító gyermekjóléti alapellátási és gyermekvédelmi szakellátási intézmény, javítóintézet, gondozási, nevelési és fejlesztési tevékenységeinek szervezésében, megvalósításában és a háztartási feladatok ellátásában.

Ajánlott mindazok számára, akik szívesen részt vesznek a támogatásra szoruló gyermekek, fiatalok gondozásában, nevelésében.

Szociális ápoló és gondozó

https://ikk.hu/szakmakartyak/szakmak/szocialis-apolo-es-gondozo

Szociális ágazat 3 éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul. A szociális ápoló és gondozó bentlakást vagy nappali ellátást biztosító szociális intézményekben, illetve az ellátást igénylő otthoni környezetében, gondozói munkakörben végzi tevékenységét. Életkoruk, egészségi, mentális vagy fizikai állapotuk miatt segítségre szoruló (idősek, fogyatékosok, pszichiátriai betegek, szenvedélybetegek, hajléktalansággal küzdők) személyeket ápol és gondoz.

Ajánlott minden fiatal számára, aki szívesen közreműködik a támogatásra szorulók gondozásában, nevelésében, fejlesztésében és segítésében és az ehhez fűződő adminisztrációs feladatokban.