Betöltés...
ZSPSZ Építőipar
Asztalos

Fa- és bútoripar

Fa- és bútoripar

https://szakkepzes.ikk.hu/szakmakartyak/agazatok/fa-es-butoripar

A jövőben szeretnél olyan szakmában dolgozni, amellyel támogathatod a magyar ipart és örömet szerezhetsz másoknak a mindennapokban? Szeretnéd szebbé tenni saját otthonodat, esetleg másokét is? Szeretnéd a kreativitásodat hasznosítani a fa megmunkálásában és maradandót alkotni?

A fa- és bútoripari ágazaton belül a hároméves szakképző iskolai képzésben asztalosnak tanulhatsz. A duális képzés során az ALEX Fémbútor Kft-ben jól felszerelt műhelyekben sajátíthatod el a szakma fortélyait. Emellett az ipari környezetben megtanulhatod a legfrissebb digitális CNC technikával működő berendezések kezelését és szakszerű használatát is. Így szakmai tapasztalatokkal a tarsolyodban vállalhatsz állást a munkaerőpiacon. 

Amennyiben szeretsz önállóan dolgozni, korlátok nélkül alkotni és szeretnéd megtalálni egyedi stílusodat, válaszd az asztalos szakmát!

Szakképző iskolai képzések

ASZTALOS

https://szakkepzes.ikk.hu/szakmakartyak/szakmak/asztalos

Fa- és bútoripar 3 éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul. Az asztalos egy olyan faipari szakma, amelyet a hagyományos kézműves munka mellett a gépi technológia és a digitalizáció jellemez. Az asztalos különböző rendeltetésű és szerkezetű bútorok, ajtók, ablakok és belsőépítészeti munkák elkészítését, szerelését, javítását és felújítását végzi. Az asztalos az a szakember, aki munkája révén a családok számára igazi otthont, a közösségek számára pedig harmóniát teremt a munkahelyeken.

Ajánlott minden fiatal számára, aki szeret alkotni, a fával és faalapú lap termékekkel dolgozni, érdekli a design, kreatív és szereti a változatos tevékenységeket. Dolgozhat alkalmazottként vagy a komplex szaktudására alapozva vezetheti saját jól jövedelmező vállalkozását.